Het moment van de waarheid voor Nederland (deel 3)

Gepubliceerd op 28 augustus 2021 om 16:44

Wat betreft de aanslagen in Kaboel. Wie zegt dat die gedaan zijn door IS? En wie zegt dat IS en Al-Qaeda überhaupt bestaan? Wij horen het en nemen het aan. Het zou mij niet verbazen dat Taliban en die andere groeperingen samenwerken. Of Taliban, IS en Al-Qaeda zijn eigenlijk gewoon één. Kunnen wij als buitenstaanders onderscheid maken wie van IS, wie van Al-Qaeda en wie van Taliban is? Onder verschillende namen kunnen ze het machtsspel precies naar hun handen zetten. Zoals wat nu gebeurd is in Kaboel: bomaanslagen tijdens evacuatie. Door de IS bomaanslagen te plegen, heeft Taliban nu aantal doelen bereikt. Ten eerste: ze hebben Amerika en Europa even een poepje laten ruiken met deze kleine intimiderende actie, zonder de breekbare relatie die zij willen opbouwen met hen, daarvoor op te offeren. Ten tweede: Ze winnen daarmee het vertrouwen van Amerika en de wereld. Want ze zouden anders zijn dan IS. Drie: Ze hebben Amerika in een afhankelijke positie gezet. Amerika is in haar trots aangetast en wil ‘wraak nemen’. Daarbij heeft Amerika Taliban nodig. Vier: Met de bomaanslagen worden de westerse troepen vervroegd weggejaagd. Taliban is natuurlijk niet blij met de chaos in het land die veroorzaakt is door de evacuatie. Vijf: Taliban is verontwaardigd over het feit dat al die westerse landen ook lokale Afghanen meenemen en niet aan de gemaakte afspraak houden. Door de angst om gevaar te lopen trekken de westerse landen na bomaanslag terug uit zichzelf. In ruil voor de meegenomen Afghanen heeft Taliban de Afghanen met westerse paspoort in handen. Dit is ook een subtiele manier van wraak nemen en machtsvertoon. Zes: Nu raken al die westerse vooral Europese landen in paniek. Ze verliezen het vertrouwen van hun volk, inclusief de moslims die in Europa wonen. Op deze manier is Taliban weer gelukt de verdeeldheid te creëren tussen moslims en de anderen. Want als de anderen moslims in hun land discrimineren, of negatief staan tegenover Islam, dan zullen de moslims nog meer vasthouden aan hun geloof en hun eigen achtergrond. Zo kan de Taliban nog meer plannen in hun hoofd hebben.

Europa is gewend aan welvaart en comfort. Daarom kunnen de Europeanen qua sluwheid echt niet tippen aan de doorgewinterde niet-Europeanen, die altijd in de stand gezeten hebben van overleven. Europeanen (blanke Amerikanen zijn ook Europeanen) zijn recht toe recht aan en weten alleen de confrontatie aan te gaan, of met macht en geld te spelen – geheel voorspelbaar. Velen denken door diplomatiek te zijn met woorden dat ze dan goede relatie kunnen onderhouden met andere landen. Welke reactie uitgelokt kan worden bij Biden en de anderen met de IS actie, is toch te voorzien door Taliban? Waarom kan Taliban de scènes niet zelf hebben opgezet? Ik zou zelf niet verbazen als dat zo is. Ergens heb ik een artikel voorbij zien komen waarin de kopstukken van Taliban zijn beschreven. Kopstuk nummer 2 zou een strateeg zijn. Kopstuk nummer 1 is diegene die Sharia wilt uitdragen, wat nummer 2 totaal niet interesseert. Als kopstuk nummer 1 de enige leider is zou gauw een confrontatie plaatsvinden of veel mensen het leven kosten. Tussen kopstuk nummer 1 en nummer 2 is een bepaalde dynamiek ontstaan waardoor het handelen van Taliban anders is geworden. Een bomaanslag tijdens evacuatie kan een strategische zet zijn gezien Taliban veel profijt daaruit kan halen. Nu is Taliban ineens niet zo erg meer. Landen willen weer met hen samenwerken omdat zij gezamenlijke vijand hebben, namelijk de IS. Ik kan bijna niet voorstellen dat Taliban IS strijders per ongeluk in de menigte heeft toegelaten. Een persoon die bomaanslag pleegt heeft veel explosieven bij zich. In Afghanistan is het niet bepaald koud. Met dunne kleding moeten de gedragen explosieven makkelijk zichtbaar zijn. Iemand die verdacht uitziet zou zo uitgepikt kunnen worden door de Taliban, nog voordat hij het terrein bereikt binnen de kring van vliegveld.

Als Taliban alles geregisseerd heeft, betekent dat ze de zwaktes van Europeanen goed bestudeerd hebben in de afgelopen 20 jaar. Geen macht of geld kan tegen psychologisch spel op. De tegenstanders kunnen alleen op twee manieren eindigen: fysiek veel verliezen of je draait psychisch door. China kan als het goed is tegenwicht bieden omdat zij goed zijn in strategisch denken.; zolang ze niet verblind worden door het materiële gewin. China heeft namelijk de kans haarzelf te verliezen gezien ze te graag de westerse normen nastreeft. Nu gaat China samenwerken met Taliban voor de kopermijn. Wie heeft hen op dat idee gebracht? Amerika natuurlijk. Taliban zou China voorlopig nog te vriend houden omdat Chinezen nog te onvoorspelbaar zijn voor hen.

Zowel Europa als Nederland moeten keihard aan zichzelf werken. Defensie moet sterker worden op Europees niveau, maar ook in Nederland zelf. Amerika gaat langzaam haar macht verliezen. Het proces versnelt omdat dat land zelf met teveel problemen te kampen heeft. De landen in Europa moeten zo snel mogelijk één worden, en niet alleen de West-Europese landen. Wat ook belangrijk is: bouw een goede relatie op met landen zoals China, Japan, India en Rusland. Die landen zijn of worden machtig. Ze streven ook naar een betere economie en willen in principe hetzelfde als Europa. Soms kunnen ze het nog niet helemaal goed doen omdat er tijd voor nodig is. Taliban heeft echter een ander doel, namelijk de stempel drukken middels een religie op hun eigen manier; eerst in Afghanistan bij hun eigen volk, later zouden ze steeds groter bereik willen hebben. Ze zullen er van alles aan doen om dat doel te bereiken, bijvoorbeeld door verdeeldheid te creëren tussen mensen en tussen de landen. Nu met evacuatie is het hen gelukt ‘goodwill’ te kweken bij Amerika. Taliban is slim geworden in hun omgang met anderen. Ze zijn verder in hun ontwikkeling dan Europa en Amerika het zouden verwachten. Het wordt dringend tijd voor Europa en Nederland om de inhaalslag te maken. Anders zullen wij alleen maar steeds overrompeld worden en blijven, totdat wij stukje bij beetje ons land en ook de mensen verliezen, letterlijk en figuurlijk. Wanneer het echt zo ver is, heeft alsnog niemand het door hoe het heeft kunnen komen. Want: wij zijn overrompeld door de snelheid. Taliban heeft ons allemaal allang als schaakstukken op het bord gezet, precies zoals hoe zij het voor ogen hebben.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.