WIE IS ZI ?

Wat is Zi Sparks?

Wat is Zi sparks? Je kan het interpreteren op verschillende manieren. 'Zi' betekent onder andere de kleur paars in het Chinees. Paars is een van mijn favoriete kleuren. Het is een combinatie van de kleur blauw en rood. Volgens sommige bronnen staat rood voor het warme mannelijke aardse en blauw voor het koude vrouwelijke spirituele.  Afhankelijk van de sterkte van beide kleuren ontstaan er verschillende tinten van paars. Je krijgt dan een warmer of kouder paars. Volgens het blad 'Happinez' is paars een emotionele kleur die doet denken aan mysteries en spiritualiteit. Paars kan tegelijkertijd opwekkend en stimulerend zijn. Deze kleur wordt ook vaak verbonden aan intelligentie, elegantie en rijkdom.

 'Zi' kan eveneens gelezen worden als 'she' in het Engels, een vrouwelijke persoon. 'To spark' wordt ook gebruikt als het woord inspireren. Samen krijgen ze de betekenis: Zij inspireert. Verder kan Zi sparks ook vertaald worden als 'Paarse vonken' of 'Paarse inspiratie'.  Wat daaronder verstaan mag worden, laat ik aan jullie verbeeldingskracht over. 

Wie is Zi?

Toen ik zes was begon ik boeken zonder plaatjes te lezen.  Vanaf mijn achtste werden mijn teksten en verhalen op de muren gehangen op school. Ik begreep niet waarom de lerares mijn opstelopdrachten zo goed of mooi vond. Op mijn dertiende ben ik verhuisd van Hong Kong naar Nederland. 

Ik moest een vreemde taal onder de knie krijgen. In een korte tijd probeerde ik mijn woordenschat uit te breiden. Op school en later op werk kreeg ik constant te horen dat mijn Nederlandse taal slecht is en daarmee ook mijn communicatie. Op een gegeven moment was ik erg onzeker geworden en werd krampachtig wanneer ik iets moest zeggen of schrijven in het Nederlands. De jaren vlogen voorbij.  Ongeveer zeven jaar geleden ben ik begonnen met het mailen naar een collega na wat gebeurtenissen. Er hoeft niet op mijn e-mails gereageerd te worden.  Na jaren op deze manier gemaild te hebben, heb ik mezelf, en mijn eigen kracht teruggevonden. Schrijven is een van de manieren om eigen meningen en gevoelens uit te drukken. Dat zou ik moeten blijven doen, maakt niet uit in welke taal. 

Met bloggen wil ik graag mijn innerlijke wereld delen met mensen zoals ik, die van geschreven woorden houden. 


Geïnteresseerd in consulting en/of coaching?

Kijk ook op  :  w w w . o g i c . n l