UFO komt voor onze verborgen gaven

Gepubliceerd op 16 juli 2023 om 23:07

In de Amerikaanse media heeft een politicus de mensheid gewaarschuwd over UFO-beelden en de technologie waar buitenaardse wezens naar verluidt over beschikken. Zelf zou ik nooit waarschuwen voor iets als ik de oplossingen niet weet, omdat dat niemand helpt. In sommige gevallen zaai je alleen maar angsten. Ik ontken het bestaan van UFO's en buitenaardse wezens niet. De wereld is groter dan wat we met onze ogen kunnen zien, en er zijn veel zaken waar we nog geen weet van hebben. Ik ben me bewust van de beperkingen die we als mens hebben.

Ik ben opgegroeid met veel ideeën waar veel mensen liever niet aan denken. Hollywood-films zijn een van mijn informatiebronnen. Ik zie dat veel filmmakers de toekomstscenario's voor de wereld proberen te visualiseren. Denk aan films over buitenaardse wezens, natuurrampen, pandemieën, aanslagen en invasies van onbekende krachten. Die ideeën moeten ergens vandaan komen. Ik geloof dat ze ingegeven zijn – de ideeën of concepten die totaal nieuw en niet eerder voorgekomen zijn in het echte leven. Dit geldt ook voor kunst en creaties in allerlei vormen.

Toen ik tien jaar oud was, begon ik boeken te lezen in het sciencefictiongenre. Die boeken waren eigenlijk niet bedoeld voor kinderen, maar voor volwassenen. Tijdens de Chinese taalles las de lerares elke dag een stuk voor uit een sciencefictionboek. Ik vond het te langzaam gaan en wilde meer, dus begon ik zelf volwassen boeken te lezen. Ik verslond al snel de hele reeks en nog veel meer. Het is duidelijk dat ik altijd al openstond voor het onbekende.

Ik ben niet zo bang voor buitenaardse wezens. Volgens de informatie en boeken die ik gelezen heb, zijn het hoogintelligente wezens. Ze zouden niet snel onverstandige beslissingen nemen of de aarde zomaar schade toebrengen. Eerlijk gezegd heeft het ook geen zin om angstig te zijn. Wat kunnen wij doen als ze echt kwaad willen? Ze beschikken over betere technologieën en waarschijnlijk weten ze veel meer dan wij. Ik heb al veel gelezen en gehoord over UFO's gedurende mijn leven. Zoveel jaren later lijkt het erop dat ze nog steeds in de onderzoeksfase zitten. Waar leidt hun onderzoek naartoe? Daar ben ik benieuwd naar.

Alles wat met sciencefiction te maken heeft, vind ik minder eng dan het idee van het bestaan van geesten. Buitenaardse wezens voelen voor mij wat verder weg. Geesten zouden met ons kunnen samenleven in dezelfde ruimte. Op de vraag of ik geloof in het bestaan van geesten, is mijn antwoord: ik weet dat ze bestaan, maar ik hoef er niets mee te maken te hebben. In Nederland wordt er niet veel over gesproken, maar in Aziatische en vele andere culturen is dat 'geloof' verweven in rituelen en gebruiken.

Ik denk dat iedereen het vermogen heeft om geesten te zien of hun bestaan te voelen. De vraag is of je ervoor kiest om dat te doen. Je bewustzijnsniveau speelt daar ook een rol in. Mensen die meer kunnen zien, horen of voelen, worden bestempeld als "gek" in de westerse maatschappij. Wetenschappers verklaren dit vaak als een fout in de hersenen. Hoewel ik zelf ook een onderzoekende instelling heb, ken ik de beperkingen van de wetenschap. Ze zoeken namelijk naar antwoorden binnen de bekende informatie om deze te bevestigen, terwijl er nog zoveel onbekende informatiebronnen zijn.

Ik weet in ieder geval wat ik moet doen om geesten niet te hoeven zien of voelen. Ik heb geen wens om bijvoorbeeld een paragnost te worden. Het vermogen om contact te maken met een andere 'dimensie', hoef ik niet verder te ontwikkelen. Wat ik nu kan, is voldoende om mijn ambitie te realiseren.

Er zijn veel mensen op deze wereld met bijzondere gave. In Nederland worden ze echter niet erkend. We vermaken ons met het bestaan van superhelden zoals Superman of Spiderman. Hebben we er wel eens over nagedacht dat mensen met vergelijkbare gaven echt kunnen bestaan? Niemand durft daar echter voor op te staan, want binnen de kortste keren kunnen ze naar een laboratorium of inrichting gestuurd worden. Hoe verklaar je dan het verschijnsel dat een vrouw ineens zo sterk wordt dat ze een auto kan optillen wanneer haar kind in gevaar is? Blijkbaar beschikken mensen over verborgen gaven of krachten die naar boven komen in noodsituaties, net als een moeder of een superheld. Het enige wat nog moet worden uitgezocht is: hoe kunnen die verborgen krachten gecontroleerd worden aangewend, zelfs wanneer er geen sprake is van een noodsituatie?

Echter, we moeten vooral niet praten over het onbekende of 'abnormale' als we niet als gek verklaard willen worden. Talentenshows zijn er voor zang of dans hier in Nederland. In China kan een talentenshow gaan over vaardigheden die nodig zijn in werk. Een paar jaar geleden zag ik een tv-programma over de talenten van kinderen. Ze waren slechts vier of vijf jaar oud. Sommige van hen toonden een superieur geheugen voor beelden of getallen, anderen konden rekenen als een computer, weer anderen hadden buitengewone kennis van gedichten of encyclopedieën, en nog anderen hadden een woordenschat die ver boven hun leeftijdsgenoten uitsteeg. Er was zelfs een kind dat uitblonk in puzzelen en een zelflerende basgitarist. Chinezen geloven dat iedereen een of meer talenten kan hebben, en ze laten niets aan het toeval over. Op school halen ze het maximale uit elke leerling. Het is makkelijk voor te stellen wat deze kinderen later kunnen bereiken.

Mijn neefje van zes, geboren in Nederland, toonde ook op zeer jonge leeftijd talenten. Maar geleidelijk aan nemen ze af. De school stimuleert hem niet in waar hij goed in is. In plaats daarvan leert hij slecht gedrag aan in de klas. Zijn concentratievermogen gaat achteruit sinds hij naar school gaat. Zijn school heeft het label 'excellente school'. Misschien excellent voor mensen die niet beter en anders weten?

Vandaag ben ik naar een musical geweest, iets wat ik al lange tijd niet had gedaan. Ik zie dat de samenstelling van de cast is veranderd. Twee derde of misschien zelfs drie vierde van de groep, heeft een etnische achtergrond. Ondanks de hoge prijs van het kaartje ga ik graag naar musicals. Daar zie ik namelijk multi-talenten. In tegenstelling tot andere optredens moeten de 'performers' daar kunnen zingen, dansen en acteren tegelijkertijd. Alles moet perfect getimed en in harmonie zijn, aangezien het een coproductie betreft waarbij overdoen niet mogelijk is. Daarom kan een live optreden extra stressvol zijn. Maar ze moeten presteren zonder hun negatieve gevoelens te onderdrukken, anders kunnen ze hun werk niet doen waarbij ze gevoelens nodig hebben. Deze mensen beschikken duidelijk over meerdere talenten naast hun emotionele intelligentie. Creatievelingen hebben eigenschappen die mensen met een hoog IQ of een universitaire opleiding niet hebben. Op basis van hun vele talenten vraag ik me af hoe ze zouden zijn als ze van jongs af aan de juiste ondersteuning hadden gehad op school. Misschien zouden ze nu directeur, manager of politicus zijn, naast hun artistieke carrière. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met meerdere talenten veel meer kunnen dan alleen zingen, dansen en acteren.

Nederland is nu eenmaal niet het land waar het maximale potentieel van mensen wordt benut. Dit komt grotendeels doordat mensen het niet kunnen zien of willen geloven. Sta open voor het onbekende, zou ik zeggen, want dan ontdek je meer over de anderen, en over jezelf. De verborgen 'superkracht' zit in elk van ons. Niet voor niets blijven buitenaardse wezens ons onderzoeken. Ze zien waarschijnlijk iets in ons wat we zelf nog niet eens kennen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.